Snel en voordelig je auto huren vanaf Wenen Airport

Ga jij binnenkort met het vliegtuig naar Oostenrijk, dan begint je reis waarschijnlijk in de hoofdstad Wenen. Door een auto te huren vanaf Wenen Airport reis je makkelijk van het vliegveld naar de stad en heb je tevens alle gelegenheid om de prachtige omgeving te verkennen. Er zijn verschillende manieren om een huurauto te boeken. Je kunt dit ter plaatse doen, maar het is goedkoper en gemakkelijker om dit voor je vertrek al te regelen. Zo weet je zeker dat het type auto dat je wilt huren voor je klaar staat en kan je vakantie na aankomst op het vliegveld meteen beginnen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Wenen Airport


Maatschappijen voor autoverhuur op Wenen Airport

Als hoofdstad van het land is er een ruime keuze uit maatschappijen voor je autohuur vanaf Wenen Airport. Diverse maatschappijen, waaronder Hertz, Sixt en Avis, bieden hun diensten aan. Hun verhuurbalies bevinden zich op de begane grond en zijn vanaf de aankomsthal te voet te bereiken. Bordjes met “car rental” geven de looproute aan. Nadat je de koffers van de bagageband hebt gehaald, begeef je je dus eenvoudig en snel naar de verhuurder van je keuze om je auto op te halen.

Boek je autohuur gemakkelijk online

Wil je tijdens je vakantie geen tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de beste huurauto? Regel het dan online en pik de huurwagen op Wenen Airport op. Dit kan eenvoudig bij boekingssites zoals Rentalcars en Autoeurope. Door voor vertrek je auto te reserveren bespaar je jezelf niet alleen kostbare vakantietijd, je bent ook nog eens goedkoper uit. Je hebt namelijk alle tijd om op je gemak de aanbieders en hun prijzen met elkaar te vergelijken. Daarnaast kun je online al een uitgebreide en goede verzekering voor je huurauto afsluiten. Neem je ski’s mee, boek dan online een ski-rack bij zodat je zeker weet dat deze voor je klaar staat als je de auto ophaalt.

Praktische zaken en voorwaarden

Voor autoverhuur op Wenen Airport zijn er een paar praktische zaken waar je rekening mee dient te houden. Allereerst heb je een geldig reisdocument nodig en beschik je over een geldig rijbewijs. Dit geldt ook voor eventuele extra bestuurders. Als waarborg is ook een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vereist. Bij sommige verhuurmaatschappijen geldt er een minimumleeftijd van 21 jaar. Een toeslag voor bestuurders jonger dan 25 jaar kan van toepassing zijn. Is dit het geval, dan wordt dat tijdens de reservering getoond. Check altijd goed de voorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Autoroutes vanuit Wenen

Breng met je huurauto vanuit de romantische stad Wenen een bezoek aan Melk, een klein, pittoresk stadje aan de Donau. Je bereikt dit plaatsje via de snelweg A1 of de N1, waarbij je kleine dorpjes passeert. In de heuvelachtige omgeving vind je diverse bezienswaardige kastelen, waaronder Schloss Schönbühel en Schloss Persenbeug. Het historische stadje zelf is vooral beroemd om de 18e -eeuwse abdij, die je gezien moet hebben als je naar Melk komt. Op de Rathausplatz staat de oude kerk, een barokke fontein en vind je gezellig terrasjes. Keer na een dag vol indrukken terug naar Wenen of zet je autoreis voort naar de volgende bestemming.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...