Praktische informatie over Zakynthos Airport

Zakynthos is een van de bekendste Griekse eilanden. Dat komt niet alleen door de mooie stranden, waar je heerlijk kunt relaxen in de zon, maar ook door de bijzondere Caretta Caretta schildpad die hier zijn broedplaats heeft. Er zijn diverse excursies, zowel overdag als ’s nachts, waarbij je onder leiding van een gids deze bijzondere dieren in het wild kunt bewonderen. Verder staat Zakynthos ook bekend om het gezellige uitgaansleven. Een fantastisch eiland voor jong en oud!

Veelgestelde vragen

Het vliegveld van Zakynthos (IATA-code: ZTH) heeft als volledige naam ‘Dionysios Solomos’ en is gelegen op het zuidelijke gedeelte van het eiland. Vanaf de luchthaven is het nog 4 km naar Zakynthos-stad. Naar Kalamaki is het slechts 3 km en Laganas ligt op 7 km van Airport Zakynthos verwijderd. Het vliegveld is relatief klein te noemen en is vooral in de zomermaanden druk.

Vanaf Amsterdam is het ongeveer 3 uur vliegen naar Zakynthos Airport. Kies je voor een vlucht met tussenstop, dan zal je uiteraard wat meer uren onderweg zijn. De exacte duur van je vluchten kun je vinden op de desbetreffende tickets.

Vliegtuigmaatschappijen als Sky Express, Eurowings, Transavia en Brussels Airlines doen Zakynthos Airport regelmatig aan. Er zijn nog veel meer maatschappijen die op de luchthaven vliegen. Nieuwsgierig welke maatschappijen nog meer op Zakynthos Airport vliegen? Dan kun je een kijkje nemen op de volgende website: https://www.zth-airport.gr/en/flights–more/flights–destinations#airlines.

Er zijn parkeerterreinen beschikbaar bij Airport Zakynthos. Het is echter niet duidelijk of er kosten worden berekend voor het parkeren hier. Neem contact op met de luchthaven voor meer informatie of kijk ter plaatse wat de eventuele kosten voor parkeren bedragen.

Naar het stadscentrum van Zakynthos is het ongeveer 5 km. Je doet er circa een kwartier over om hier te komen vanaf het vliegveld van Zakynthos. Je kunt ook naar een van de andere toeristische bestemmingen reizen vanaf het vliegveld, zoals Laganas, Agios Sostis en Kalamaki. Hier ben je in ongeveer 10 tot 20 minuten met de auto. Wil je naar het noorden van het eiland, dan kost het je maar circa een uur om hier te komen.

Er vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen op Zakynthos Airport en de vertrek- en aankomsttijden variëren per dag. Voor een actueel overzicht kun je het beste een kijkje nemen op https://www.zth-airport.gr/en/.

Wil je een sigaretje opsteken, dan moet je dit in de rokersarea’s buiten de terminal doen. Binnen de terminal is het niet toegestaan om te roken. Let goed op de bordjes en aanwijzingen voor je een sigaret op gaat steken.

Voor een relatief klein vliegveld als Zakynthos kom je aardig wat winkels tegen. Zowel voor als na de douane kun je hier terecht om lekker te shoppen. Natuurlijk zijn er ook tax-free winkels te vinden. Verder kun je er souvenirs aanschaffen voor het thuisfront. Houd er wel rekening mee dat deze winkels behoorlijk wat duurder zijn dan de winkels op de rest van het eiland.

Op de luchthaven van Zakynthos is er een prima restaurant gevestigd. Je vindt dit restaurant boven en je kunt hier lekker nog een hapje eten voor je vlucht vertrekt. Het restaurant is vrijwel altijd geopend wanneer er vluchten gepland staan. Verder kun je snacks kopen in de winkels op de luchthaven.

Informatie over het vliegveld van Zakynthos

vliegtickets Zakynthos Airport
Vliegtickets zoeken naar Zakynthos

Op zoek naar vliegtickets naar Zakynthos? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Zakynthos te gaan!

auto huren Zakynthos Airport
Auto huren op Zakynthos Airport

In de aankomsthal van Airport Zakynthos vind je diverse balies van autoverhuurbedrijven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Advis, Thrifty, Hertz en Budget. Je kunt de prijzen voor de autoverhuur eenvoudig vergelijken op HAPPYCAR of EasyTerra. Het is verstandig om je auto van tevoren te regelen, zodat je meteen na aankomst op het vliegveld gebruik kunt maken van je huurauto. Het huren van een auto op Zakynthos Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotel Zakynthos Airport
hotels vlakbij Zakynthos Airport

Op de luchthaven van Zakynthos is geen hotel gevestigd. Er zijn echter voldoende hotels op het hele eiland te vinden. De stad Zakynthos is het dichtstbij, maar je kunt natuurlijk ook een van de populaire badplaatsen kiezen. Voor een overzicht van de beschikbare hotels kun je het beste kijken op Booking.com of een vergelijkbare site.

taxi Zakynthos Airport
Taxikosten & reserveren

Doordat er in principe geen bussen rijden vanaf de luchthaven van Zakynthos naar de stad, ben je eigenlijk wel verplicht om een taxi te nemen. De rit duurt ongeveer een kwartier en dit zal je rond de € 15 gaan kosten. Je bagage is daarbij meegerekend. Een taxi naar de badplaatsen is echter ook niet zo duur. Voor Kalamaki betaal je bijvoorbeeld rond de € 13 en voor Agios Sostis € 20. Spreek de prijs af voor je instapt, zodat je zeker weet welke prijs je aan het einde van de rit moet betalen. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Zakynthos Airport
Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op het Griekse eiland wordt geregeld door het bedrijf KTEL. Er rijden in principe echter geen bussen vanaf de Airport Zakynthos. Je kunt dan een taxi nemen en vanaf het centrum van Zakynthos kun je een bus nemen naar een van de andere plaatsen op het eiland. Een ticket kost circa € 1,80 tot € 3,60 per rit per persoon.

Overige informatie Zakynthos Airport
Overige informatie

  • Op het hele vliegveld is wifi beschikbaar.
  • Voor zakelijke doeleinden zijn er niet zoveel faciliteiten.
  • Wist je overigens dat er tussen 24.00 en 07.00 uur in principe geen vluchten van en naar Zakynthos eiland gaan? Dit heeft te maken met het broeden van de zeldzame Caretta Caretta schildpad. Om het broeden niet te verstoren, is het vliegverkeer ‘s nachts geminimaliseerd.

informatie

Informatie over Zakynthos Airport

  • Adres: Airport, Zakinthos 290 92, Griekenland
  • IATA-luchthavencode: ZTH
  • Vliegtuigbewegingen: 13.170
  • Aantal passagiers: 1.800.457

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...