Vliegveld Zurich Airport

Handige informatie over het vliegveld Zurich Airport. Waar ligt het vliegveld? Waar kan je het beste parkeren en wat zijn de horecavoorzieningen? Maak hieronder je keuze.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Vliegveld Zurich Airport

Vliegveld Zurich is een zeer moderne, grote luchthaven in Zwitserland.
Met 178 bestemmingen in 63 landen gaan de vluchten dag en nacht door.
De luchthaven is 365 dagen per jaar geopend.

Jaarlijks reizen bijna 28 miljoen passagiers via de Airport. Dat betekent dat er zo’n 270 duizend vluchten uitgevoerd worden, dat zijn zowel de inkomende als vertrekkende vluchten.

Er is begonnen met de bouw van het vliegveld in 1946, en in 1953 werd de opening van de eerste passagiersterminal feestelijk gevierd met een vliegshow. Vanaf de luchthaven tot het centrum van Zurich is de afstand slechts 12 kilometer.

Vliegtijd

Waar ligt Airport Zurich?

Deze prachtige luchthaven ligt in het noorden van Zwitserland.
En slechts op een kleine afstand van de stad Zurich. Een korte reistijd naar de luchthaven voor vertrekkende reizigers en snel in het hotel voor net gearriveerde passagiers.

Ook liggen stukken van de luchthaven in de gemeentes Opfikon, Rümlang, Oberglatt en Winkel. De omgeving van het vliegveld is prachtig, vanuit de vele horeca-gelegenheden heb je uitzicht op de bergen!

Hotels

Er zijn legio prachtige hotels te vinden in de omgeving van het vliegveld. Een hotelkamer is eenvoudig te boeken via Booking.com.
Zo vinden we bijna op de luchthaven zelf:
Radisson Blu Hotel****, op 0,2 km afstand. Prijs per nacht: € 178,-
Apart Hotel(operated by Hilton)***, 1,7 km afstand. Prijs per nacht: € 93,-
Swiss Star Franklin, 4,9 km afstand. Prijs per nacht: € 51,-
Dorint Airport Hotel****, 1,5 km afstand. Prijs per nacht: € 120,-

Auto huren op vliegveld Zurich

Goedkoop een auto huren? Dan ben je bij Rentalcars.com aan het goede adres. Dit bedrijf is een grote autoverhuurder. Ze werken samen met meer dan 900 autoverhuurbedrijven over de hele wereld. Zoals Alamo, Avis, Budget, Europcar, Enterprise en Hertz.
Er zitten nog meer autoverhuurder in Zurich. Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden.
Om je een idee te geven van de tarieven;
Je kunt daar een Skoda Fabia huren voor 3 dagen voor de prijs van € 135,-
Je betaalt hetzelfde voor een Volkswagen Polo.
Een Jeep Renegade kost je voor de huur van 3 dagen: € 181,-
En het duurste is een Volkswagen Touran voor 5-7 personen: € 205,-

Taxi kosten vanaf Zurich airport

Wil je graag met een taxi van het vliegveld afgehaald worden? Dan is het verstandig om van te voren een taxi te boeken, zodat je niet op zoek hoeft te gaan met al je bagage op sleeptouw, naar een taxi.
Je kunt bijvoorbeeld boeken bij Swiss-taxi.com.
Een gewone taxi kost je € 59,- naar Zurich, een busje heeft een iets hoger tarief, namelijk € 74,-.
Dit bedrijf heeft een Meet & Greet service; de chauffeur zal op je staan wachten bij de aankomsthal met een bord waar je naam opstaat. Ze hebben een deur tot deur service.
En ze rekenen geen extra kosten, mocht je vlucht vertraging hebben opgelopen.

Luchtvaartmaatschappijen die aanwezig zijn op Zurich Airport

Deze Airport is de thuisbasis van Swissair, maar ook van
Belair, Helvetic Airways en Edelweiss Air. Er is een Zwitserse luchtreddingsdienst. REGA, die ook vanaf dit vliegveld opereert.
Er zijn uiteraard nog vele andere luchtvaartmaatschappijen aanwezig op dit vliegveld. Om er paar een paar te noemen: Lufthansa, Transavia, Jetair, KLM, Alitalia en nog vele anderen. Een ticket boeken ter plekke is dus geen enkel probleem.

Parkeren op vliegveld Zurich

Voor langere periodes parkeren kan je een parkeerplaats reserveren op Zurich Airport bij Speedparking. Om het juiste adres van de parkeerplaatsen te bereiken, voer je dit adres in je navigatiesysteem in:
Vliegbaan 57, 8152 Opfikon.
Vandaar wordt je binnen 3 minuten naar je Terminal gebracht met een pendelbus. Bij je terugreis word je weer opgehaald en teruggebracht naar je auto. Zodra je gereserveerd hebt, ontvang je een bevestiging met daarin alle gedetailleerde info die nodig is.
Kort parkeren(wegbrengen of afhalen)kost:
De eerste 5 minuten zijn gratis, vervolgens betaal je 1 CHF per minuut.
Lang parkeren:
1 Dag : 52,00 CHF
4 Dagen : 64,00 CHF
14 Dagen : 185,00 CHF

Vliegtijd naar Zurich

Vraag je je af, hoe lang de vliegtijd naar Zurich is? Nou, vanaf vliegveld Eindhoven is de vliegtijd naar Zurich slechts 38 minuten. Vlieg je vanaf Airport Rotterdam The Hague? Dan doet het vliegtuig er bij een snelheid van gemiddeld 805 km p/u 44 minuten over. Vanaf Amsterdam Schiphol is het 55 minuten vliegen. Vanaf Eindhoven Airport is het het kortst vliegen.

Vertrek- en aankomsttijden.

Om meer te weten te komen over de vertrektijden en de aankomsttijden op Zurich Airport, kun je uiteraard altijd de officiële website raadplegen van Zurich Airport zelf. Buiten het feit, dat er op veel plaatsen duidelijk leesbare vluchtinformatieborden zijn opgehangen, vind je overal zeer behulpzaam luchthavenpersoneel die je de informatie geven die je nodig hebt.

Roken

Op het vliegveld van Zurich zijn rokers welkom. Er zijn 22 rokers-lounges! 18 bevinden zich in de passagiersgebieden en 4 in de publieke plaatsen. De rokerslounges bieden een mooi uitzicht voor de mensen die daar even willen roken. Zurich is het eerste vliegveld dat rokerslounges heeft opengesteld voor passagiers.

Winkels

Op het vliegveld bevindt zich een enorm Airport Center; Hier vind je meer dan 50 winkels.
Om een greep te doen uit de winkels aldaar; Atelier (schoenen en mode)
Victorinox, Christ(accessoires, horloges en sieraden), H&M (kleding), Lacoste, Mago Fashion en nog vele anderen. De kwaliteit is uitstekend.

Restaurants

We hebben in datzelfde winkelcentrum veel keus aan restaurants, bars en koffietentjes. Zo is er een McDonalds. Een Coffee & Friends, waar ze koffie verkopen, en alcoholische drankjes.
Asia, een Aziatisch restaurant en Angels Wine Tower Bar. Genoeg keuze om uit te kiezen dus. Dit is een prachtig vliegveld, met een enorme food & drink court. Zeker de moeite waard!

Openbaar vervoer

Ook het openbaar vervoer is hier keurig geregeld. Zo heb je in Zurich Airport de ‘Glattalbahn Tram Service’. Tramlijn 10 (elke 7,5 minuut) brengt je in 11 minuten naar Zurich van de luchthaven.
Er is een overdekte busterminal, van waar 16 buslijnen je naar verschillende locaties rijden. De vertrektijden verschillen. Sommige bussen rijden elke 10 minuten, andere bussen rijden elk uur.

Vliegveld Zurich airport
4 sterren (4x)